Pistache-amandel koekjes

De pistache is een kleine boom uit de pruikenboomfamilie. De minder gebruikte Nederlandse naam is pimpernoot. Met het nootje van de pistacheboom kunt u alle kanten op. Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX smakelijke pistache-amandel koekjes.

Ingrediënten voor 30 kleine of 15 grotere koekjes:

  • 100 gram fijn gemalen amandelmeel
  • 30 gram geschaafde amandelen
  • 1 eiwit van een groot ei of 2 eiwitten van 2 kleine eieren
  • 50 gram bloem
  • 250 gram poedersuiker
  • 20 pistache nootjes helemaal fijn malen (dat noemen we paté)
  • 50 gram gepelde pistache nootjes, ter decoratie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de bloem, 150 gram suiker, amandelmeel en geschaafde amandelen.

Klop de eiwitten stijf. Schep het in delen losjes door het mengsel dat hierboven staat.

Voeg de pistachepâte toe en meng goed.

Rol bolletjes van het deeg en rol ze door de overgebleven 100 gr poedersuiker. Leg ze op de bakplaat en garneer met een pistache nootje, druk deze licht in het deeg.

Bak 20 ongeveer minuten op 150 graden. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Reacties (4)

    marjan lievaart says:

    Ik mis in het recept van Robèrt hoeveel eieren erin moeten.

      MAX Vandaag says:

      Beste Marjan Lievaart, bedankt voor uw reactie. Dat gaan wij voor u navragen!

      MAX Vandaag says:

      Beste Marjan Lievaart, we hebben het antwoord voor u: “1 eiwit van een groot ei of van 2 kleine eitjes”.

    marjan lievaart says:

    Hartelijk dank voor het navragen. Ik zag dat het recept nu ook aangepast is! Prima! Met vr.gr. Marjan