Piramidetaart van Aat
Publicatiedatum: 12 oktober 2015
Ingrediënten:
- 375g gram fijne kristalsuiker
- 350 gram gezeefde tarwebloem
- 15 eieren
- 50 gram cacaopoeder
- 125 milliliter ongezoete slagroom
- 15 gram fijne kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 1 gelatineblaadje
- 75 gram fijne kristalsuiker
- 75 milliliter water
- 150 gram pure chocolade
- 500 milliliter ongezoete slagroom
- 75 gram eidooier
- 4 blaadjes gelatine
- 200 gram frambozen
Voor de garnering:
- 300 milliliter water
- 350 gram fijne kristalsuiker
- 250 milliliter ongezoete slagroom
- 125 gram cacaopoeder
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram witte chocolade
- 200 gram pure chocolade
Bereiding:
Zet de oven op 180 graden. Verwarm de eieren en de suiker boven een pan water (let op niet warmer dan 37 graden) en klop ongeveer 8 minuten roer de gezeefde bloem met cacaopoeder erdoor. Bak de cake ongeveer 25 tot 30 min. Herhaal dit proces 3 keer.
Kook het water met de suiker, slagroom en gezeefde cacaopoeder minimaal 12 minuten. De geweekte gelatine erin op laten lossen. Laat het mengsel afkoelen.
Kook de room samen met het vanillestokje en de suiker. Voeg de gelatine toe. Giet het mengsel in vormpjes en plaats in de (shock)vriezer.
Kook het water met de suiker. Mix de eidooiers en voeg de suikerstroop hier aan toe. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en gelatine toen. Spatel daarna de slagroom erdoor.
Serveer de taart op een witte schaal.
(Bron: Aat Plugge deelnemer van Heel Holland Bakt)