Pindanoedels met gebakken tofu en broccoli
Publicatiedatum: 8 juli 2021
Dit recept staat werkelijk in een handomdraai op tafel. En dit keer geen vlees, maar tofu. Ideaal om mee te bakken, want het neemt heel gemakkelijk de smaak aan van de kruiden die u door het gerecht doet. Sandra verwerkt de tofu door pindanoedels met broccoli. Heerlijk met kroepoek.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram noedels
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels pindakaas
- scheutje water
- peper, zout
- 150 gram tofu
- zonnebloemolie
- 500 gram broccoli
- zakje kroepoek
Bereidingswijze:
Verpak de tofu in een theedoek en leg er iets zwaars op, zodat er zoveel mogelijk vocht uit gedrukt wordt.
Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ze klein. Schil de stronk en snijd in blokjes. Kook de broccoli circa 2 minuten.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper in dunne reepjes. Pel en rasp de knoflook. Schil en rasp de gember. Verwarm de rode peper, knoflook, gembersiroop, azijn, sojasaus, pindakaas en een scheutje water in een pannetje. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tofu in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de tofu circa 4 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de broccoli toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de noedels toe en meng alles.
Verdeel de noedels met tofu en broccoli over borden. Schep hier de saus over en verkruimel er de kroepoek over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
bij de ingrediënten staan de suiker en gember niet vermeld.
gelukkig heb ik nog verse gember in huis en ik denk dat er bruine basterdsuiker wordt bedoeld……….
ik ga eerst nog maar even snel de aflevering bekijken
Beste dlonra, bedankt voor uw bericht. Wij hebben het nagevraagd en bij de gember gaat het om de gembersiroop, die al wel bij de ingrediënten staat. Er is echter geen suiker toegevoegd, dus dat is nu uit het recept verwijderd.
Jammer dat recepten vaak slordigheden bevatten, zo ook deze. Verse gember moet vervangen worden door de gembersiroop. Een scheutje water? Je hebt wel iets meer water nodig om het tot een smeuige substantie te brengen. Maar waarom de azijn? Heel erg zuur. Bij de tweede poging heb ik het weggelaten en toen smaakte het prima, zeker met toevoeging van een beetje bruine basterdsuiker. Maar azijn, nee dat snap ik echt niet.