Naar cookieinstellingen
Petit fournancier

Petit fournancier van Tim Huijser

Heel Holland Bakt-finalist Tim Huijser maakt speciaal voor Koningsdag koninklijke Petit Fourtjes, oftewel petits fournanciers, zoals hij ze zelf noemt.

Ingrediënten (voor 10 personen):

Voor de sinaasappelfinancier:

  • 100 gram roomboter
  • 85 gram eiwit
  • 55 gram suiker
  • 0,25 vanillestokje
  • 16 gram honing
  • 45 gram amandelmeel
  • 35 gram bloem
  •  1 sinaasappel

Voor de clementinegel:

  • 75 gram clementinepuree
  • 1 citroen
  • 1 gram agar agar

Voor de vanilleslagroom:

  • 100 gram slagroom
  • 0,25 vanillestokje

Decoratie:

  • Oranje chocoladekroontje

Bakbenodigdheden:

  • Siliconenmatje met kleine vormpje

Bereidingswijze:

Van de financier:

Doe de roomboter in een steelpan met dikke bodem. Zet de steelpan op middelhoog vuur en laat deze langzaam smelten. Roer met een spatel door de boter en laat deze aan de kook komen. U begint nu langzaam wat gespetter te horen. Als het gespetter minder word, blijft u verwarmen tot de 1e melkbestanddelen donker van kleur worden. Neem de pan van het vuur zodra de boter een nootachtige geur afgeeft en de melkbestanddelen een mooie diepbruine kleur hebben. Laat afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.

Snij het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe het eiwit, suiker, vanillezaadjes en honing in de grote mengkom en mix dit samen met een garde. Rasp een kwart sinaasappel en voeg dit toe. Zeef de bloem en amandelmeel in het mengsel. Voeg 70 gram gebruinde boter toe, zorg dat deze rond de 45 graden is. Mix het geheel samen met de garde, tot het net samenkomt. Vul een spuitzak met het beslag en knip een gat van een halve centimeter in de punt. Vul de kleine vormen tot 1 mm onder de rand met het beslag. Schuif het ovenrooster in de oven. Bak dit voor 12 – 16 minuten tot goudbruin.

Van de clementinegel:

Doe de clementinepuree in een steelpan en verhit tot het licht kookt. Meng de suiker en agar agar samen in een bakje. Rasp een kwart citroen en voeg rasp toe aan de pan. Voeg dan het suiker-gaar mengsel toe, roer goed. Breng opnieuw aan de kook en laat minimaal 2 minuten doorkoken. Stort uit op een plaatje en laat afkoelen. Blend met een staafmixer en spatel in een spuitzak.

Van de vanilleslagroom:

Zorg ervoor dat uw kom en garde goed koud zijn. Snij het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Schenk de slagroom in de kom en voeg de vanillezaadjes toe. Klop op tot het net iets verder dan lobbig is, het mag niet te stijf zijn.

Opbouw van de petits fournanciers:

Steek een deel van de financier uit om ruimte maken voor de gel. Spuit een dotje gel in de holte. Spuit een mooie dot van de slagroom op de financier. Werk af met het oranje chocoladekroontje.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Tim Huijser)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.