Perzische kuku met boerenkool
Publicatiedatum: 14 december 2021
Kuku, spreekt u uit als kookoo, komt van origine uit Perzië (Iran). Het hoofdbestanddeel is ei en het heeft iets weg van een frittata. De kuku wordt doorgaans vegetarisch geserveerd. Sandra maakt ook een vegetarische versie met boerenkool.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- olijfolie
- 150 gram boerenkool
- 4 eieren
- 1 bos peterselie
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- peper, zout
- 4 pitabroodjes
- 1 grote winterpeen
- 20 gram groene olijven
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels tahini
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten.
Kluts de eieren in een kom. Hak de peterselie en voeg samen met de bakpoeder toe. Voeg de kurkuma toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de ui en boerenkool iets afkoelen en voeg dan toe. Roer alles goed door. Verwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan en schenk het ei-boerenkoolmengsel in de pan. Druk goed aan en bak in circa 8 minuten met de deksel op de pan. Zet er vervolgens een bord op en keer om. Bak de andere kant nog circa 2 minuten.
Maak de pitabroodjes iets nat en verwarm ze circa 5 minuten in de oven. Schil de winterpeen en snijd in dunne reepjes. Snijd de olijven in plakjes.
Halveer de broodjes. Snijd de kuku in kwarten en verdeel over de broodjes. Lepel er wat yoghurt en tahini over en beleg met de olijven en winterpeen. Bestrooi eventueel met zout en peper.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
waarom moet er bakpoeder door met 4 eieren stolt en rijst het vanzelf