Naar cookieinstellingen
Een perentaart van Cas Wolters.

Perentaart van Cas Wolters

In het kader van Werelddovendag is Cas Wolters te gast in Tijd voor MAX. Cas is 1 van de organisatoren van de Nederlandse editie. Het is een dag waarop mensen met gehoorproblemen elkaar kunnen ontmoeten. Hij maakt in Tijd voor MAX een perentaart, omdat er een aantal leuke gebaren voor de ingrediënten in zitten.

Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten perentaart

Deeg

  • 120 gram patentbloem
  • 52 gram fijne kristalsuiker
  • 21 gram amandelmeel
  • 75 gram roomboter
  • 1 el ei
  • snufje zout

Vulling

  • 75 gram amandelmeel
  • 1/2 vanillestokje
  • 75 gram roomboter op
  • kamertemperatuur
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1,5 ei (75 gram)
  • 7 gram maïzena

Afwerking

  • 2 peren
  • Abrikozenjam
  • Poedersuiker
  • handje amandelschaafsel

Extra nodig

  • Bakvorm van 24 centimeter

Bereidingswijze perentaart

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.

Doe de bloem, suiker, amandelmeel en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukken en verdeel deze over de droge ingrediënten. Wrijf alles totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Kluts het ei, en voeg een eetlepel ei toe aan het deeg. Kneed het geheel tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.

Rooster voor de vulling het amandelmeel ongeveer 5 minuten in de oven.

Roer de boter zacht. Snijd het vanillestokje vervolgens doormidden en schraap daarna met een mes het merg eruit. Voeg het vanillemerg, poedersuiker en het amandelmeel toe en roer het tot een gladde massa. Klop op het einde de ei en de maïzena erdoorheen.

Kneed het deeg uit de koelkast kort door. Rol het uit tot een dunne lap van ongeveer 3 millimeter en bekleed de ingevette taartvorm. Snijd de randen netjes af.

Voor de opmaak

Schil vervolgens de peren en snijd door de helft. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakjes, als een waaier. Vul het taartje voor driekwart met amandelcrème. Leg een paar stukken peer op de amandelcrème, als een waaier. Strooi wat amandelschaafsel over de peren en bak ze ongeveer 35 minuten op 170 graden.

Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron en foto: Cas Wolters)

Geef een reactie

Reacties (4)

    MiJoZi says:

    Welke bakvorm wordt gebruikt voor dit recept?

      MiJoZi says:

      Weet iemand het antwoord op de vraag welke maat bakvorm gebruikt wordt voor deze perentaart?

      MAX Vandaag says:

      Beste MiJoZi, bedankt voor uw reactie. We hebben het nagevraagd en het moet een bakvorm van 24 centimeter zijn. We hebben het er in het recept bijgezet. Veel bakplezier en vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag.

    Pastoor1. says:

    In het recept wordt voor de vulling poedersuiker vermeld maar niet hoeveel. In de afwerking wordt abrikozenjam vermeld, maar in het recept komt nergens de abrikozenjam voor en hoeveel.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.