Penne alla Milanese

Penne alla Milanese met gebakken paprikareepjes

Deze penne alla Milanese maakt u zoals u risotto zou maken. De pasta wordt niet gekookt, maar gaart in de bouillon die u er beetje bij beetje aan toevoegt. De penne Milanese serveert Mounir gebakken paprikareepjes.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 buisje saffraan
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 150 gram penne
  • 3 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje witte wijnazijn
  • 20 gram rozijnen
  • 10 gram amandelstiften
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Breng het water in de waterkoker aan de kook. Schenk het vervolgens in een maatbeker en verkruimel hier het bouillonblokje over. Voeg de saffraan toe en roer goed door.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg de penne toe en roer goed door. Voeg vervolgens scheut voor scheut de bouillon toe en voeg pas de volgende scheut toe als de vorige is opgenomen.

Snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de paprikareepjes circa 10 minuten op hoog vuur. Pel en hak de knoflook, voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Blus af met een flinke scheut witte wijnazijn. Voeg de rozijnen en amandelstiften toe en bak nog circa 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de pasta. Roer nog goed door.

Verdeel de pasta over de borden met ernaast de gebakken paprikareepjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    dlonra says:

    verassend recept, leuk om te maken en lekker !!