peer- en appelfrietjes

Peer- en appelfrietjes met mangonaise van Robèrt van Beckhoven

Frietjes maar dan helemaal anders. Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX frietjes van fruit. Op zich een gezondere variant dan de gewone friet, maar ze zijn extra lekker met een beetje suiker. Dat maakt ze dan toch net weer iets minder gezond, maar wel heel lekker! Hij serveert ze met mayonaise van mango.

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 appels of peren (ongeveer 2 per persoon)
  • kaneelsuiker (is gemakkelijk zelf te maken door kaneel en suiker te mengen)
  • roomboter om te bakken
  • 150 gram mascarpone
  • 1 mango gepureerd (u heeft ongeveer 45 gram puree nodig voor de mangonaise)

Bereidingswijze:

Van de magonaise:

Meng de 150 gram mascarpone met de 45 gram mangopuree. Zet apart.

Van de frietjes:

Snijd de appel of peer in frietjes. Doe de kaneel suiker in een platte schaal of leg op een plat bord.

Verwarm ondertussen in een pan een klontje (room)boter. Bak de frietjes snel om en om. Haal de frietjes vervolgens door de kaneel suiker.

Serveer de frietjes in een puntzak met een klodder mangonaise erop!

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie