Pastinaakstamp met peer en gorgonzola
Met deze pastinaakstamp met peer en gorgonzola laat Mounir zien dat een stamppot niet altijd geserveerd hoeft te worden met worst. Want de pastinaak en rucola zorgen voor een pittige smaak, de peer voegt iets zoets toe en de gorgonzola en pecannoten maken deze stamppot helemaal af.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 prei
- olijfolie
- 400 gram pastinaak
- 1 peer
- 30 gram pecannoten
- klontje boter
- snufje nootmuskaat
- 30 gram rucola
- 50 gram gorgonzola
- peper, zout
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
Halveer en was de prei. Snijd dunne ringen van de prei. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de prei circa 2 minuten. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 8 minuten. Schil de peer en snijd in blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan circa 2 minuten. Hak de pecannoten grof.
Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter en wat nootmuskaat toe en stamp tot puree. Voeg de gewokte groente en peer toe. Voeg de rucola toe en roer alles voorzichtig door.
Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de gorgonzola over de stamppot en bestrooi met de pecannoten.
Eet smakelijke!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heel erg lekker 😋.