pasteitjes

Pasteitjes met gehakt van Shirma Rouse

Deze pasteitjes, pasteichi’s in het Antilliaans, zijn ideale en heerlijke hapjes voor een feestje of een gelegenheid om eens uit te pakken. Op Curaçao zijn ze geliefd en praktisch op elke hoek van de straat te krijgen. De vulling kan bestaan uit kip, vlees of kaas. Shirma Rouse maakt de pasteitjes met gehaktvulling, In de recepten wordt gewerkt met cups. 1 cup is ongeveer 250 milliliter.

Ingrediënten voor de pasteitjes (30 stuks):

  • 5 cup
  • 1 ei
  • 3 eetlepels witte suiker
  • 1,5 theelepel zout
  • 2/3 cup boter (vloeibaar of vast)
  • 1/2 cup volle melk
  • 1/2 cup warm water

Ingrediënten voor de vleesvulling:

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 eetlepels Badia Complete Seasoning
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 cup fijngesneden ui
  • 1 cup groene paprika, fijn gesneden
  • 1/2 cup fijngesneden bosui
  • 2 eetlepels fijngesneden selderij
  • 1 theelepel fijngesneden knoflook
  • 1/2 cup fijngehakte verse peterselie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 cup rozijnen
  • 1/4 cup ketjap manis
  • 1/3 cup ketchup

Bereidingswijze vulling:

Doe het gehakt, de zwarte peper en Badia in een kom en mix goed.

Verhit een grote koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Doe het vlees in de pan en bak goed op tot het van kleur verandert en gaar is. Voeg de ui, paprika, bosui, selderij, knoflook en peterselie toe en blijf doorbakken tot de groenten glazig zijn.

Voeg de kerrie, kaneel, tijm, kappertjes, rozijnen, ketjap manis en ketchup toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen op een middelhoog vuur. Goed laten afkoelen en dan is het geschikt om de pasteitjes mee te vullen.

Bereidingswijze pasteitjes

Stap 1: doe de melk en het water samen in een glas. Meng alle ingrediënten behalve de melk en het water. Voel dan langzaam het water/melk-mengsel toe. Goed kneden tot het deeg zacht en plooibaar is. Bewaar het deel in een plastic zakje en laat het 30 minuten rusten.

Stap 2: Rol het deeg in balletjes van ongeveer 3 centimeter doorsnee. Rol het heel plat tot een 3-5 millimeter. Plaats de vulling in het midden van het deeg en klap het dicht. Druk de randjes plat en vouw dicht.

Stap 3: verhit een pan met zonnebloemolie tot 170 graden (medium hitte). Bak de pastechi’s goudbruin. Keer ze 2 à 3 keer en laat ze uitlekken op keukenpapier!

(Bron: Shirma Rouse, Shirma’s Soul Kitchen)

Geef een reactie