Naar cookieinstellingen
Duur 19:47
Gepubliceerd op 27 september 2019

Pastei tutup ajam

De letterlijke vertaling van het Indonesische woord tutup is ‘sluit het’. En dat is precies wat er in dit gerecht gebeurt. De vulling van de pastei tutup ajam wordt in de pastei, de puree, gesloten. Alle smaken komen extra tot hun recht doordat het nog een klein half uur in de oven gaat.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

Voor de puree:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 6 teentjes knoflook
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 25 gram roomboter
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper, zout

Voor de vulling:

  • 1 winterpeen
  • 100 gram sperziebonen
  • 3 eieren
  • 50 gram soe-oen (glasvermicelli)
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 150 gram kippenborstfilet
  • 100 gram champignons
  • 75-100 milliliter warm water
  • 1 runderbouillonblokje
  • snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel suiker
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de aardappelen. Pel de knoflookteentjes. Kook de aardappelen en de knoflook circa 20 minuten.

Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes. Kook de winterpeen en sperziebonen circa 1 minuut. Giet de groente af en spoel koud. Laat goed uitlekken.

Doe intussen 3 eieren in een pan met koud water. Breng de pan aan de kook en als het goed borrelt, neem de pan van het vuur, zet de deksel erop en laat het 12 minuten staan. Laat de eieren schrikken, schud ze, pel ze en snijd ze in plakken.

Doe de soe-oen in een kom en schenk hier kokend water over. Laat circa 3 minuten wellen. Giet de soe-oen af en knip de sliertjes korter met een schaar.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de ui circa 2 minuten. Snijd de kip in blokjes en voeg toe. Bak circa 4 minuten. Snijd de champignons en voeg toe. Roerbak circa 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg de nootmuskaat en suiker toe en breng op smaak met peper. Voeg de groente en soe-oen toe en roerbak circa 1 minuut.

Giet de aardappelen en knoflook af en laat droogstomen. Stamp de aardappelen met knoflook tot puree en voeg de kaas, boter, melk en nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Vet de ovenschaal in en verdeel het kip-groentemengsel over de schaal. Verdeel hierover de plakken eieren. Verdeel hierover de puree. Kluts een ei met een scheutje water en een snufje zout en bestrijk hiermee de puree. Bak de pastei in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Reacties (6)

    frigrelo says:

    Heerlijk recept. Ik heb alleen de sperciebonen en wortel langer laten koken.Ik hou niet zo van beetgaar

    met vriendelijke groet
    Frans Stads

    annaben says:

    Heb dit recept gemaakt maar dan zonder vlees omdat ik geen vlees eet.
    Champignons en eieren zijn al voldoende eiwit dus dit is een prima gerecht voor een dagje zonder vlees. Was heerlijk. ?
    Francis bedankt!

    WielJose says:

    Ik was net na een kookuitzending aan het kijken en zag dat deze dame het zelfde mes gebruikt voor de kip en champignons.
    Dat mag toch niet.

    Gerrit Kleijheeg says:

    Vandaag klaargemaakt. Echt een heerlijk gerecht! Dankjewel !

    myriam says:

    Ga ik maken maar ik vroeg mij af of het mogelijk is zo’n kookfilmpje te downloaden zodat ik het in mijn kookboek op de laptop kan bewaren bij het recept. Rare vraag misschien maar dat maakt voor mij het koken gemakkelijker als ik even tevoren het bijbehorende filmpje kam bekijken. Groeten en bedankt voor dit mooie recept.

    JosHop says:

    Ik knip en plak de recepten die mijn belangstelling. hebben in “word”. Het zelfde die ik met het digitale adres. Lekker makkelijk alles bij elkaar.

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.