Pastasalade niçoise
Wereldwijd is tonijn een van de meest gegeten vissoorten. Het kan namelijk op verschillende manieren worden bereid. Rauw in bijvoorbeeld sushi, maar ook gebakken op de grill is de tonijn smakelijk. Tonijn is ook een van de vissoorten waarvan de variant uit blik erg lekker en voedzaam is. Let wel op dat u een duurzaam gevangen soort neemt, dat staat op de verpakking. Sandra verwerkt de tonijn in een pastasalade niçoise.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram penne
- 2 eieren
- 200 gram sperziebonen
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets
- peper, zout
- 1 rode ui
- 125 gram cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 1 blik tonijn op olie (a 180 gram)
- 50 gram zwarte olijven
Bereidingswijze:
Breng 3 pannen met water en een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in een pan. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en kook in circa 5 minuten beetgaar.
Meng in een grote kom de azijn met de olijfolie. Pel de knoflook en pers boven de kom uit. Snijd de ansjovis fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Voeg de gesneden groente toe aan de dressing. Maak met een vork de tonijn los en voeg met de olijven toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd in partjes.
Verdeel de salade over borden en garneer met de partjes ei.
Eet smakelijk!