Naar cookieinstellingen
Duur 12:03
Gepubliceerd op 22 februari 2018

Pasta pesto met savooiekool

Savooiekool is rond tot spits van vorm. In vergelijking met andere koolsoorten is het een tamelijk losse kool. De bladeren hebben een wat grove structuur. De kool is voedzaam en staat bol van de vitamine C. De kool hoeft niet lang te koken waardoor de vitamine en mineralen behouden blijven. Mounir verwerkt de savooiekool door een pasta met pesto.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren penne
  • 0,25 savooiekool
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 mozzarellabol
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepels pesto
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de savooiekool in dunne reepjes en voeg de laatste 3 minuten toe aan de pasta.

Halveer de tomaatjes en knijp er iets in boven een kom, zodat het sap er uit gaat. Snijd de avocado in blokjes en mozzarella grof en voeg toe aan de kom met tomaten. Rooster de pijnboompitjes circa 2 minuten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi met een beetje zout.

Giet de pasta en kool af en voeg de pesto toe. Voeg de tomaatjes, avocado en mozzarella toe en breng op smaak met peper. Roer alles goed door.

Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (6)

    Cees21 says:

    Wat een waardeloos recept weer!…..Pasta met half rauwe kool, op gewaardeerd met een tomaatje, kaas en een acocado…. Weet die man nou echt niet wat lekker eten is?En alles weer op één bord! Serveer het volgende keer maar gelijk in de bak van de hond, die eet alles!

      binkiepuk says:

      azijnpisser

    nebuluchka says:

    Wat een heerlijk gerecht! Dit wordt een van onze favorieten. Wel gelijk opeten…

    nebuluchka says:

    Mounir heeft echt verstand van koken en het combineren van smaken. Die zijn soms wat ongewoon , maar daarom juist verrassend lekker.

    Berrik says:

    Leuk en lekker basisrecept, ik leuk het op met wat biefstuk puntjes respectievelijk zalm puntjes.

    Emanuela1965 says:

    Wat een heerlijk gerecht zeer zeker voor herhaling vatbaar

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.