Pasta met zelfgemaakte rode pesto
Wie denkt dat zelf pesto maken moeilijk is, heeft het mis. Met de juiste ingrediënten heeft u in een handomdraai een verso pesto gemaakt. Mounir maakt rode pesto van zongedroogde tomaten, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olie.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 2 paprika’s
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram tagliatelle
- 20 gram pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 0,5 bosje basilicum
- 100 gram ricotta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verspreid de groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de groente circa 20 minuten in de oven.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens bereidingswijze op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Pel en hak de knoflook. Rasp de kaas. Doe de pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaten, basilicum, twee derde van de kaas en een flinke scheut olijfolie in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Voeg de ricotta, zelfgemaakte pesto en geroosterde groente toe en meng alles goed. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Is het mogelijk om ook de kcal te vermelden ?