Pasta met Italiaanse gehaktballetjes
Pasta is snel en gemakkelijk te bereiden en u kunt er enorm mee variëren. In een handomdraai heeft u een heerlijk gerecht op tafel gezet. Sandra maakt een overheerlijke pasta met Italiaanse gehaktballetjes. Het geheim van de smaak zit hem in de Parmezaanse kaas. Meng het door de gehaktballetjes en ze krijgen een overheerlijke smaak.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 ei
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- peper, zout
- olijfolie
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram spinazie (gewassen)
- 500 mililliter passata
- 1 theelepel oregano
- 150 gram penne
- 0,25 bosje basilicum
Bereidingswijze:
Meng het gehakt met de paneermeel, ei en tweederde van de kaas en breng op smaak met peper. Draai ballen van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Verwarm een scheutje olie in de pan, bak de ballen rondom bruin en haal ze uit de pan.
Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe aan dezelfde pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de passata en de oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de ballen weer terug in de pan en laat het geheel circa 20 minuten pruttelen.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de pan met saus.
Scheur de basilicum en voeg toe. Verdeel de pasta en de ballen over borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Weer zo’n heerlijke maaltijd. Waarvoor dank.
Vraag is of bij de recepten het aantal caloriën per gerecht kan worden vermeld.
Met vriendelijke groet,
Arjan de Rek
Zwaag
Beste Arjan de Rek, bedankt voor uw reactie en fijn dat het recept letterlijk in de smaak valt. Informatie over de calorieën krijgen wij helaas niet aangeleverd.
Wat een onzin spreekt Sandra in deze aflevering weer uit.
Volgens de blonde kookmevrouw, is passata “gezeefde , rauwe tomaten”. Dat kan kloppen maar ze verzuimt te vermelden dat de passata altijd nog een warmte behandeling ondergaat om de houdbaarheid te vergroten. Daarmee is de kwaliteit niet hoger dan een gewoon ingeblikt product. En verder stelt ze dat de kwaliteit “iets hoger is dan zo’n gewoon blikje tomaten”. Dit is natuurlijk ongelofelijke onzin. Hoe meer een product wordt vermalen/gepureerd in de industrie, hoe slechter de kwalitiet van het rauwe basisingrediënt was. Immers kun je van een door vogels aangevreten tomaat geen mooie gepelde tomaat in blik maken maar je kunt hem prima pureren voor in de passata.
Wat denkt u? Gaan de beste tomaten in de passata of in de blikken hele, gepelde tomaten?
Wat een heerlijk en makkelijk recept. Is er ook een kookboek van alle recepten?
Groetjes Mariska