Pasta met gehaktballen in romige doperwtensaus
Deze pasta wordt gegeten met een lauwwarme saus op basis van doperwten en ricotta. De ricotta zorgt voor een lekkere romige smaakt. En de gehaktballetjes gevuld met mozzarella maakt het helemaal af.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 250 gram cherrytomaatjes
- olijfolie
- Peper, zout
- 1 mozzarella-bol
- 200 gram half-om-half gehakt
- 1 klein ei
- 2 theelepel mosterd
- 150 gram tagliatelle
- 250 doperwten (diepvries)
- 100 gram ricotta
- 0,5 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de tomaten circa 10 minuten.
Snijd de mozzarella in stukjes.
Meng het gehakt met het ei en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees in 8 ballen en druk ze plat tussen de handen. Doe in het midden een stukje mozzarella en vouw het gehakt weer dicht, zodat er een bal ontstaat gevuld met mozzarella. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op zacht vuur in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de rest van de mozzarella klein.
Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook in de andere pan de doperwten circa 3 minuten.
Giet de doperwten af en voeg de ricotta, basilicum en een flinke scheut olie toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Pureer met een staafmixer de doperwten tot puree. Giet de pasta af en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg het kookvocht toe aan de doperwtenpuree en roer goed door. Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door.
Verdeel de pasta over borden. Verdeel hierover de smeuïge balletjes, geroosterde tomaten en de rest van de mozzarella.
Eet smakelijk!