Parmezaan-krieltjes met ratatouillever
Ratatouille is van origine Frans. Het zijn gestoofde groenten en het is vooral bekend uit de Provençaalse keuken, maar ook uit keukens van andere landen rond de Middellandse Zee. Over het algemeen bestaat de basis uit tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Maar u kunt er eindeloos mee variëren. Mounir maakt ratatouille met Parmezaan-krieltjes.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram krieltjes
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 kleine aubergine
- 1 paprika
- 1 kleine courgette
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
- 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
- peper, zout
- 2 runderbraadworsten
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm een oven voor op 220 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de krieltjes circa 10 minuten.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in blokjes en voeg toe. Snijd de courgette in blokjes en voeg met de tomatenblokjes en kruiden toe. Laat circa 15 minuten pruttelen.
Giet de krieltjes af en stoom ze droog. Verdeel de krieltjes over de bakplaat en druk ze met een vork of stamper lichtjes plat. Besprenkel met wat olie, bestrooi met de kaas en breng op smaak met wat peper. Bak in circa 15 minuten goudbruin in de oven.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de worsten in circa 10 minuten om en om goudbruin.
Verdeel de krieltjes en ratatouille over borden. Leg er een worst naast.
Eet smakelijk!