Naar cookieinstellingen
paprika

Paprikasoep, zalmtartaar en trifle van Leonard Hofstra

Cardioloog Leonard Hofstra heeft 1 missie: hij wil Nederland gezonder maken. En omdat voeding hier een belangrijke rol in speelt heeft hij de SLIM-methode ontwikkeld. SLIM staat voor Succesvolle Lifestyle Interventie Methode. Deze methode help mensen om langdurig gezond te leven en blijvend af te vallen. Hieronder 3 recepten, een paprikasoep, zalmtartaar en trifle, op basis van deze methode.

(De recepten zijn voor 6 personen)

Paprikasoep

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 4 tomaten ( voor de rode soep )
  • 2 eetlepels olie
  • 1 groentebouillontabletten
  • 1,5 liter kraanwater (per pan)
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
  • 8 snoeptomaatjes
  • 1 bosui

Bereidingswijze:

Snipper de uien. Snijd de paprika’s in stukjes en de tomaten in blokjes. Verhit in 2 pannen elk 1 eetlepel olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.

Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 1,5 l water toe en breng aan de kook.

Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, het andere 1 groentebouillontablet en 1,5 l water toe. Breng aan de kook.

Laat de soepen 10 minuten op laag vuur koken. 3. Snijd de snoep tomaatjes door de helft en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 minuten. Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding. Garneer de soep met snoeptomaat en bosui.

Zalmtartaar op een vet gezonde groente mousse

Ingrediënten: 

  • 50 gram broccoli
  • 2 avocado’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 bosje bieslook
  • 200 gram zalm (verse)
  • 20 gram kappertjes
  • ½ rode ui

Bereidingswijze:

Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Spoel de broccoli af onder de koude kraan. Doe de broccoli met de avocado’s, olijfolie, zout en peper naar smaak in een keukenmachine en pureer tot een mousse.

Snijd de zalm in kleine dobbelsteentjes.

Snipper de rode ui en roer door de zalm samen met de kappertjes.

Maak de zalm op smaak met zeezout en peper. Vul amuseglaasjes met de mousse en dek af met een laagje zalm. Garneer met wat bieslook.

Trifle van magere kwark, slagroom met bessen en aardbei

Ingrediënten:

  • 750 gram magere of volle kwark
  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram blauwe bessen
  • 250 gram ongezoete slagroom
  • stevia om te zoeten (naar smaak)

Bereidingswijze:

Snij de aardbeien in mooie stukjes

Klop de ongezoete slagroom met stevia ( naar smaak) en voeg de kwark toe. Vervolgens vult u een glaasje met eerst blauwe bessen, het kwark mengsel, daar weer wat aardbeien, weer wat kwark en maak het af met wat blauwe bessen en aardbeien.

(Bron: Snel SLIM, cardioloog Leonard Hofstra)

Geef een reactie

Reacties (13)

    kahechda says:

    Heel blij met deze recepten!!Gezond en lekker!!Mijn bloeddruk die erg schommelt ondanks dat ik medicijnen slik om hem te verlagen.Alle kleine beetjes helpen!!

    gerry52 says:

    Ik weet niet of dit op de juiste manier is, om in aanmerking te kunnen komen van het boek van dr. Leonard Hofstra.
    Maar ik zou er heel graag voor in aanmerking komen.

      MAX Vandaag says:

      Beste Gerry52, bedankt voor uw reactie. Meedoen aan de prijsvraag kan tot 3 mei via: https://www.maxvandaag.nl/prijsvraag-en-puzzel/prijsvraag-tvm/win-boek-snel-slim/

    een oma says:

    In de paprikasoep van cardioloog Leonard Hofstra staat, dat er in de tweede pan bij de groene paprika’s maat 1.5 ml water bij moet en dan 10 minuten laten koken . Klopt dit? of is er iets mis gegaan.

      Moesje says:

      er staat dat het voor 2 pannen soep is bij de 1 moet 1 liter water en de andere 1,5 liter
      ik denk haast dat het goede antwoord is
      maar ik vind ook wel dat de ingrediënten lijst dan moet aan gevuld worden met apart nog 1 liter water

    Fuchsiameisje says:

    Hartelijk dank voor deze recepten. Ik zou graag voor dat boek in aanmerking willen komen. Ik ben slechtziend en daar zijn paprika’s goed maar weet er weinig mee te doen en ik ben diabetes patiënt en slik dus veel pillen ik zou dat ook anders willen en hoog cholesterol gehalte. Hartelijk dank al voor deze recepten

      MAX Vandaag says:

      Beste Fuchsiameisje, hartelijk dank voor uw reactie. Meedoen aan de prijsvraag kan tot 3 mei via: https://www.maxvandaag.nl/prijsvraag-en-puzzel/prijsvraag-tvm/win-boek-snel-slim/

    JaapSophie says:

    Elke 2 jaar op controle bij dr. Hofstra. Zou graag in aanmerking komen voor het boek.

      MAX Vandaag says:

      Beste JaapSophie, bedankt voor uw reactie. Meedoen aan de prijsvraag kan tot 3 mei via: https://www.maxvandaag.nl/prijsvraag-en-puzzel/prijsvraag-tvm/win-boek-snel-slim/

    AndreB939 says:

    Dank voor de heerlijke recepten. Het lijkt mij echter wat veel om 3 liter soep te maken voor 6 personen. Voorts staat in het recept in pan 1, 1000 ml water en voor de 2e pan 1.5 ml water. Wat moet ik hier van maken.

      Yoli76 says:

      De soep word gepureerd waardoor het water geabsorbeerd wordt. 1,5 liter is prima per pan

    Yoli76 says:

    Ik ben diegene die de recepten heeft gemaakt live bij MAX. Het is 1.5 liter per pan op basis van 6 personen
    Voor 4 personen kun je een liter per pan gebruiken

    Groet,

    Yolanda

      MAX Vandaag says:

      Beste Yoli76, bedankt voor uw reactie. We hebben het recept aangepast, zodat er nu bij beide pannen 1,5 liter water staat.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.