Paprikasoep met gerookte amandelen
Amandelen zijn rijk aan magnesium, proteïne, vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetten. Wij eten de zoete amandel en die wordt ook in diverse voedingsmiddelen verwerkt als ontbijtgranen, amandelspijs, marsepein en bakkerijproducten. De amandel is ook een heerlijke garnering. Mounir maakt paprikasoep met gerookte amandelen.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
Voor de bladerdeegpakketjes
- 2 plakjes bladerdeeg
- 50 gram feta
- 1 eetlepel tapenade
Voor de soep
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 rode paprika’s
- 1 kruimige aardappel
- 500 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 30 gram gerookte amandelen
- peper
Extra nodig:
Staafmixer
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Lepel de tapenade over het bladerdeeg en smeer het uit. Verkruimel de feta over de helft van de plakjes en vouw de plakjes dubbel, zodat er pakketjes ontstaan. Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder in circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprikablokjes toe en bak circa 5 minuten. Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes en voeg toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat het geheel circa 10 minuten koken met de deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer. Hak de amandelen grof. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en voeg de gehakte amandelen toe. Verdeel de soep over kommen en serveer met de bladerdeegpakketjes.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Wat verkondigt Mounir weer een hoop onzin in deze aflevering. Hij zegt letterlijk: “Als het bladerdeeg net niet ontdooit is dan is ‘ie het gemakkelijkst te gebruiken. Is ‘ie nog bevroren dan breekt ‘ie…”. Niet ontdooit is toch bevroren? En zo vertelt hij ook dat omdat de ingrediënten van de soep helemaal gaar gaan worden hij de uien (hij gebruikt er slechts één) in halve ringen snijdt om ze vervolgens in kwart ringen te snijden…
En in de paprikasoep gaan natuurlijk paprika’s daar zoekt hij de mooiste voor uit. Waarom? In een soep verwerk je juist graag de wat minder mooie groente omdat het toch toch gepureerd wordt. Oh, ik weet het alweer Mounir heeft een favoriet stopwoord: mooi.
Verder verwerkt hij een bloemigkokende aardappel. Dat is vast een nieuwe soort want ik ken alleen bloemige aardappels die kruimig afkoken…
Oh en vraag Mounir eens waar aardappels en groente door garen, door keihard koken of door de temperatuur van kokend water? Keihard koken, zoals hij in deze aflevering doet, versnelt het garingsproces echt niet. Het kost alleen maar meer energie en vergroot de kans op aanbranden.