Naar cookieinstellingen
Duur 12:32
Gepubliceerd op 19 september 2017

Paprikasoep met gerookte amandelen

Amandelen zijn rijk aan magnesium, proteïne, vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetten. Wij eten de zoete amandel en die wordt ook in diverse voedingsmiddelen verwerkt als ontbijtgranen, amandelspijs, marsepein en bakkerijproducten. De amandel is ook een heerlijke garnering. Mounir maakt paprikasoep met gerookte amandelen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

Voor de bladerdeegpakketjes

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel tapenade

Voor de soep

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 rode paprika’s
  • 1 kruimige aardappel
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram gerookte amandelen
  • peper

Extra nodig:

Staafmixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Lepel de tapenade over het bladerdeeg en smeer het uit. Verkruimel de feta over de helft van de plakjes en vouw de plakjes dubbel, zodat er pakketjes ontstaan. Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder in circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprikablokjes toe en bak circa 5 minuten. Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes en voeg toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat het geheel circa 10 minuten koken met de deksel op de pan.

Pureer de soep met een staafmixer. Hak de amandelen grof. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en voeg de gehakte amandelen toe. Verdeel de soep over kommen en serveer met de bladerdeegpakketjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Nuijs says:

    Wat verkondigt Mounir weer een hoop onzin in deze aflevering. Hij zegt letterlijk: “Als het bladerdeeg net niet ontdooit is dan is ‘ie het gemakkelijkst te gebruiken. Is ‘ie nog bevroren dan breekt ‘ie…”. Niet ontdooit is toch bevroren? En zo vertelt hij ook dat omdat de ingrediënten van de soep helemaal gaar gaan worden hij de uien (hij gebruikt er slechts één) in halve ringen snijdt om ze vervolgens in kwart ringen te snijden…
    En in de paprikasoep gaan natuurlijk paprika’s daar zoekt hij de mooiste voor uit. Waarom? In een soep verwerk je juist graag de wat minder mooie groente omdat het toch toch gepureerd wordt. Oh, ik weet het alweer Mounir heeft een favoriet stopwoord: mooi.
    Verder verwerkt hij een bloemigkokende aardappel. Dat is vast een nieuwe soort want ik ken alleen bloemige aardappels die kruimig afkoken…

    Oh en vraag Mounir eens waar aardappels en groente door garen, door keihard koken of door de temperatuur van kokend water? Keihard koken, zoals hij in deze aflevering doet, versnelt het garingsproces echt niet. Het kost alleen maar meer energie en vergroot de kans op aanbranden.

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.