Pappardelle met walnotensaus van Sarah Puozzo
Publicatiedatum: 12 november 2015
Ingrediënten:
Voor het maken van de pasta:
- 300 gram bloem (type OO)
- 3 verse eieren (L of XL)
- snufje zout
- 1/2 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel water
Voor de walnotensaus:
- 40 gram boter
- 80 gram walnoten
- 1 eetlepel roze peperkorrels, vers gemalen
- zout
Bereiding:
Van de pasta:
Zeef de bloem en stort uit op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Strooi er zout bij. Kluts de eieren los met een vork. Voeg de olie en het water toe.
Blijf klutsen en werk stukje bij beetje wat bloem van de rand erdoor. Begin met kneden wanneer de bloem gemengd. Doe dit tot het zacht en elastisch is. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat ongeveer een half uurtje rusten.
Verdeel het deeg in vier gelijke delen. Rol het uit met een deegrol of een deegstok. Leg de deegbal op een werkblad, bestoven met bloem en rol het uit. Draag de uitgerolde deeglap een kwartslag en rol hem weer uit tot een dun deegvel.
Snijd nu het deegvel in de juiste vorm. Bestuif het deeg met bloem en rol het op. Snijd daarna het deegrol om de 2 cm. Hussel de deeglinten met wat bloem en laat ze tien minuutjes rusten.
Van de walnoten saus:
Vul een pannetje voor de helft met water en kook het water op hoog vuur. Leg de walnoten een paar seconden in kokend water en laat deze afkoelen. Verwijder het vliesje.
Smelt de roomboter in een grote ondiepe pan. Hak de walnoten grof en stamp de roze peperkorrels fijn met een stamper of met een mes. Doe de walnoten en de roze peperkorrels in de pan en bak ze ongeveer 4 minuten al roerend op laag vuur.
Kook nu de pappardelle al dente in ruim gezouten water. Voeg de pasta aan de saus toe wanneer de pasta klaar is. Hak de platte peterselie fijn en voeg ook deze toe aan de pan. Meng alles goed.
(Bron: Sarah Puozzo van South and Pepper)