Papardelle met biefstuk

Ingrediënten:
  • 300 gram pappardelle
  • 300 gram biefstuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram cherrytomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 1  chilipeper
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de papardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes. Bestrooi met een beetje zout en peper en laat op kamertemperatuur komen.

Pel en snijd de knoflook in plakjes.Halveer de cherrytomaten.

Ris de rozemarijn een snijd de naaldjes fijn. Ris de oregano en snijd de blaadjes fijn.

Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper fijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilipeper, rozemarijn en oregano circa 3 minuten op laag vuur.

Voeg de resterende cherrytomaten en een eetlepel van het pastawater toe, laat circa 3 minuten bakken.

Giet af en voeg de papardelle toe aan de pan en roer door.

Neem de pan van het vuur en roer de biefstuk erdoor. Schenk een scheutje olijfolie extra vergine erbij en bestrooi met Parmezaanse kaas.

(Bron: Roberta Pagnier)

Geef een reactie