Panna cotta van witte chocolade, pistachekruimels en frambozensaus
Publicatiedatum: 28 november 2022
Rutger van den Broek, de 1e winnaar van Heel Holland Bakt, heeft een nieuw boek uitgebracht. Na de Bakbijbel en de Koekjesbijbel is er nu de Toetjesbijbel. Hij deelt 1 van de recepten alvast: Panna cotta van witte chocolade, pistachekruimels en frambozensaus. Het recept is voor 4 tot 6 vormpjes of glaasjes.
Voor de panna cotta van witte chocolade
- 400 milliliter slagroom
- 2½ gelatineblaadjes (4,2 gram), geweekt in koud water
- 150 gram witte chocolade, grof gehakt
Bereiding
Doe de slagroom in een steelpan en breng deze aan de kook. Los daar van het vuur af de geweekte gelatineblaadjes in op. Giet de warme room over de witte chocolade. Roer tot alle chocolade opgelost is. Meng het voor een extra glad resultaat kort met een staafmixer. Verdeel het mengsel over 4 tot 6 vormpjes of glaasjes.
Voor de pistachekruimels
- 50 gram bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram fijngemalen pistachenoten
- snuf zout
- 50 gram boter, koud en in blokjes
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze met je vingers tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg niet te lang, als het deegkruimels zijn is het goed. Laat de kruimels 15 tot 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi de deegkruimels op de bakplaat en bak ze in 14 tot 19 minuten goudbruin en gaar. Schep de kruimels na ongeveer 10 minuten om met een spatel. De kruimels zullen tijdens het afkoelen pas echt knapperig worden.
Voor de frambozensaus
- 250 gram (diepvries)frambozen
- 80 tot 100 gram geleisuiker
- sap van een halve citroen
Doe de frambozen, de geleisuiker en het citroensap in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het vervolgens door een fijne zeef. Druk de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.
(Bron: Rutger van den Broek. Foto, ter illustratie: Shutterstock)