Panna cotta met rood fruit van Robèrt

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX een smakelijke Panna cotta met rood fruit.

Ingrediënten:

  • 500 milliliter slagroom
  • 550 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • Geraspte schil van 1 limoen
  • 4 blaadjes gelatine geweekt in ruim water
  • 500 gram rood fruit (bij voorkeur vers)

Bereidingswijze:

Verwarm in een pannetje de slagroom, 50 gr suiker, de schil van de limoen en het merg van het vanillestokje. Voeg de lege peul ook toe voor extra smaak. Zorg ervoor dat het net niet gaat koken.

Haal de lege peul eruit. Voeg de gelatine toe (knijp niet te hard uit) en los deze op zolang het nog warm is.

Schenk het mengsel in vier glazen of 1 grote schaal. Zet het in de koelkast om op te stijven.

Verwarm het fruit (zonder water!) rustig in een pannetje met de overige 500 gr suiker (als je van minder zoet houdt, gebruik je minder dan 500 gr suiker). Kook het fruit tot de suiker helemaal opgelost is. Laat afkoelen.

Voor het serveren het fruit over de Panna cotta verdelen.

Geef een reactie