panna cotta

Panna cotta met mango van Antoine

Antoine staat niet alleen in de keuken, maar samen met zijn broer. Het is een bijzondere dag voor hen, want ze zijn jarig! Speciaal voor deze gelegenheid maken ze iets zoets!

Ingrediënten:

Voor de panna cotta:

  • 500 milliliter slagroom
  • 500 milliliter melk
  • 80 gram suiker
  • schil van 1 citroen
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram amandelspijs

Voor de manogcoulis:

  • 3 rijpe mango’s
  • 2 eetlepels honing
  • 1 deciliters citroensap
  • maïzena

Bereidingswijze:

Van de panna cotta:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de room, melk, suiker, vanillestokje, citroenschil en amandelspijs in een pan. Breng het mengsel al roerende met een houten spatel aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat een beetje afkoelen. Stort het mengsel in de gewenste vorm en laat opstijven.

Van de mangocoulis:

Schil en snijd de mango’s in kleine blokjes. Doe de mango in een pan samen met de honing en citroensap. Breng het aan de kook. Pureer en zeef het geheel. Voeg eventueel wat maïzena toe voor de juiste dikte.

(Bron: Antoine Hermans)

Geef een reactie