Paddestoelentaart van Carolina en June

Ingrediënten:

Voor het kruimeldeeg:

  • 85 gram roomboter
  • 175 gram bloem
  • 3 eetlepels ijskoud water
  • flinke mespunt fijn zeezout

Voor de vulling van de taart:

  • 250 gram oesterzwammen of paddenstoelen naar eigen keuze
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook ( fijn gehakt)
  • 2 rode pepertjes
  • zeezout en vers gemalen peper naar eigen smaak
  • Verse tijm takjes
  • 1 theelepel verse oregano
  • 1 middel grote ui fijn gesnipperd

Bereiding:

Zeef de bloem en het zout boven een kom en wrijf de roomboter erdoor. Til het mengsel telkens op zodat er veel lucht in kan komen.

Voeg zodra de massa op fijn broodkruim lijkt 3 eetlepels ijskoud water toe en  kneed er een glad deeg van. Laat het in huishoudfolie verpakte deeg minstens een half uur rusten.

Van de vulling en de opmaak van de taart:
Poets de paddenstoelen schoon en breek ze in fijne stukjes.

Vet een taartvorm van ongeveer 30 centimeter in.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het basis deeg uit. Leg het deeg in de ingevette taartvorm tot 3 centimeter onder de rand.

Doe de olijfolie in een ruime wok en bak de fijn gesneden uitjes. Voeg vervolgens de gebroken paddenstoelen toe samen met de kruiden, de fijn gesneden rode pepertjes en knoflook . Bak totdat er de paddenstoelen een mooi kleurtje hebben.

Verwijder de tijmtakjes. Breng op smaak met zeezout en de gemalen peper.

Voeg vervolgens het sap van de citroen toe en schep de gebakken paddenstoelen massa om. Doe het paddenstoelenmengsel in de taartvorm.

Bak de paddenstoelen taart in een oven voorverwarmd op 180 graden in 20 minuten gaar. Serveer de taart warm.

(Bron: Carolina Verhoeven en June Hoenders)

Geef een reactie