Ovenschotel met zoete aardappel, spruiten en gerookte makreel
Publicatiedatum: 16 maart 2022
Van lekkere ovenschotels kunt u niet genoeg recepten hebben. Dit is weer zo’n fijn exemplaar met zoete aardappel, spruiten en makreel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 350 gram spruiten (geschoond)
- 400 gram zoete aardappel
- 3 klontjes boter
- 1 eetlepel bloem
- 250 milliliter melk
- 1 theelepel mosterd
- 1 gerookte makreel
- 0,5 bosje peterselie
- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Kook de zoete aardappel circa 15 minuten.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de spruiten en snijd ze in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak circa 4 minuten. Voeg een klontje boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Schenk de melk in de pan en laat in circa 2 minuten de saus indikken. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappel af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp fijn. Maak de makreel schoon en voeg toe aan de puree. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spruiten met saus over een ovenschaal. Lepel de puree met makreel over de spruiten en strijk glad. Bestrooi met het paneermeel en verbrokkel er wat boter over. Gratineer circa 5 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Vandaag de spruitjesschotel met zoete aardappel gemaakt en makreel. Als de spruitjes vooraf gekookt waren en zachter waren geweest was het top geworden. Nu door de harde spruitjes, de betere bite, was het fijne er eigenlijk af. Sorry.