Oranje trifle van Sandra Ysbrandy
Deze Koningsdag is anders dan alle andere Koningsdagen. Dit jaar gaan we er niet op uit, maar blijven we thuis. Laten we er toch iets feestelijks van maken en daar draagt deze Oranje trifle van Sandra Ysbrandy beslist aan bij. Ze staan heel feestelijk in een wijnglas.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 grapefruits of sinaasappelen
- 2 eetlepels rietsuiker
- 500 gram mascarpone
- 200 milliliter slagroom
- 3 eetlepels poedersuiker
- 2 plakken roomboter cake
- 100 milliliter advocaat
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade (jam)
- 50 gram witte chocolade
- handje oranje-spikkels
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verwijder de schil van de grapefruit. Snijd met een scherp mes de partjes grapefruit tussen de bittere witte vliezen uit. Leg de grapefruit-partjes op het bakpapier en bestrooi met rietsuiker. Zet 10-15 minuten in de oven tot de suiker gekaramelliseerd is. Laat afkoelen. Verdeel de grapefruit over 4 wijnglazen.
Snijd de cake in kleine blokjes en leg deze op de grapefruit.
Klop mascarpone met slagroom en poedersuiker tot een stevige crème. Meng de sinaasappelmarmelade door de advocaat. Spatel de advocaat door het mascarpone mengsel als een swirl (dus niet mengen tot een homogeen mengsel) en schep op de grapefruit. Zet de trifle in de koelkast om op te stijven. Maak af met geraspte witte chocolade en evt. oranje spikkels.
(Bron: Sandra Ysbrandy)