Oortjespasta met broccoli van Sandra
Dit recept wordt gemaakt van orecchiette pasta in de vorm van kleine oortjes. Het is een streekgerecht uit Puglia (ligt in de hak van Italië). In dit recept combineert u de orecchiette met superfood broccoli, pijnboompitten en ansjovis. Een eenvoudig te maken gerecht met heel veel smaak.
Ingrediënten:
- 2 stronkjes broccoli
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngesneden
- 8 ansjovisfilets
- 2 gedroogde chilipepertjes, fijngehakt
- 450 gram orecchiette (oortjespasta)
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 40 gram pijnboompitten, geroosterd
- zout en peper
- boter
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd ook de steel in kleine stukjes.
Kook de orecchiette pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet samen met de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Verhit olie in een ruime bakpan. Voeg knoflook, ui, chilipepertjes en ansjovis toe en bak tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de pasta en broccoli toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en 2 eetlepels Parmezaanse kaas.
Garneer met pijnboompitten en extra Parmezaanse kaas.
(Bron: Sandra Ysbrandy)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dit gerecht is super simpel en heel snel klaar.
Wij hebben in plaats van ansjovis gerookte zalm gebruikt, het was weer heerlijk.
Sandra, u heeft gelijk hoor, broccoli is echt een geweldige groente!!
Wij hebben heerlijk gesmuld van dit gerecht.