Noedelsoep met biefstukreepjes
Deze noedelsoep met biefstukreepjes is met recht een maaltijdsoep. Door de groenten en de biefstuk eerst te bakken komen alle smaken goed tot zijn recht. U maakt de soep dus niet af in een pan, maar op het bord.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 prei
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 rode peper
- zonnebloemolie
- 750 milliliter water
- 1 runderbouillonblokje
- 120 gram mie
- 150 gram biefstuk
- 2 eetlepels ketjap manis
- 0,25 bosje koriander
- 100 gram taugé
Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen.
Verwarm de olie in een soeppan en bak de gesneden groenten circa 3 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de mie toe en laat de soep met de deksel op de pan circa 8 minuten koken.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de biefstuk in circa 7 minuten om en om goudbruin en gaar. Pak de biefstuk in in folie en laat rusten.
Voeg de ketjap toe aan de soep. Hak de koriander grof. Snijd de biefstuk in dunne plakken en schenk de eventuele vleessappen uit de folie in de soep.
Verdeel de taugé en biefstukplakken over soepborden. Verdeel hierover de groente, mie en bouillon. Bestrooi met de koriander.
Eet smakelijk!