Noedelsalade met mango-avocadosaus en omeletreepjes
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de avocado een vrucht en geen groente. De buitenkant is oneffen en hobbelig, maar het vruchtvlees is zacht als boter. De smaak is wat nootachtig en de vrucht is zeer voedzaam. Hij zit vol kalium, vitamine B, foliumzuur en omega-3-vetten. Mounir verwerkt de avocado in een saus met mango en heerlijke kruiden voor over de noedels.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram noedels
- 200 gram peulen
- 1 avocado
- 1 kleine mango
- 1 limoen
- 1 duimgrootte gember
- 0,25 bosje koriander
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 theelepel srirachasaus
- 1 rode paprika
- 3 eieren
- zout, peper
Extra nodig:
Staafmixer
Bereidingswijze:
Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de noedels af. Snijd de puntjes van de peulen en kook de peulen circa 3 minuten. Giet af en spoel koud.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de avocado. Pers de limoen hierboven uit. Schil en rasp de gember en voeg toe. Hak de koriander en voeg toe. Voeg de sesamolie en de sriracha toe en pureer het geheel met een staafmixer tot gladde saus. Voeg toe aan de noedels.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele dunnen repen.
Voeg de paprikarepen en de peulen toe aan de noedels en meng alles goed.
Kluts de eieren en breng op smaak met zout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak in circa 3 minuten een omelet. Rol de omelet op en snijd in rolletjes.
Verdeel de salade over borden en serveer met de omeletrolletjes.
TIP: houd eventueel nog wat saus over om het bord mooi op te maken en garneer de salade met wat verse koriander.
Eet smakelijk!