Naar cookieinstellingen

Noedelsalade met biefstuk van Janny

Noedels zijn snelle koolhydraten die het lichaam snel om kan zetten in suikers en dus energie. Noedels gecombineerd met een biefstuk is een ideale maaltijd bijvoorbeeld voor het sporten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram glasnoedels
  • 400 gram biefstuk
  • olie om te bakken
  • zout, peper
  • 1 grote  rode peper
  • 2-3 lente-uitjes
  • 1 kleine mango
  • 1 bakje cress
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes (Thaise) basilicum
  • enkele takjes koriander
  • 1 kleine  limoen
  • 1 volle eetlepel honing
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2-3  eetlepels (droog)geroosterde pinda’s

Bereiding:

Doe de noedels in een grote kom en schenk er kokend water over. Laat ca. 10 minuten staan , laat dan uitlekken en zet opzij.

Dep het vlees droog en bestrijk het met wat olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag (laat hem goed heet worden!) en schroei hierin het vlees dicht. Bak de biefstukken enkele minuten, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid. Kruid met zout en peper. Bak nog kort  en neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Maak het pepertje schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes van ca. 2 centimeter. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes.  Neem de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze grof. Pers de limoen uit en meng met honing, vis-, sojasaus en sesamolie.

Snijd de biefstukken in dunne plakjes. Meng noedels, dressing, reepjes peper, stukjes lente-ui en kruiden. Voeg plakjes vlees toe en meng opnieuw. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de pinda’s.

Geef een reactie

Reacties (7)

    Cobi says:

    De speciale biefstuk naam staat niet in het recept. Zou dit nog een keer gezegd en geschreven kunnen worden.

    Max heeft interessante programma’s ga zo door 🙂

    Groetjes,
    Cobi

      MAX Vandaag says:

      Beste Cobi,

      U kunt uiteraard iedere biefstuk gebruiken die u wil, maar Janny van der Heijden maakte in de uitzending gebruik van een stukje Diamanthaas / Jodenhaas van de voorkant van de koe. Daarnaast gebruikte ze een stuk van de Longhaas van de koe.

      In de hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.

      Hartelijke groet,
      Redactie MAX Vandaag

    Ans Hellemons says:

    Graag de namen van beide biefstukken genoemd in het voorwoord.

    Bedankt, Ans

      MAX Vandaag says:

      Beste Ans,

      U kunt uiteraard iedere biefstuk gebruiken die u wil, maar Janny van der Heijden maakte in de uitzending gebruik van een stukje Diamanthaas / Jodenhaas van de voorkant van de koe. Daarnaast gebruikte ze een stuk van de Longhaas van de koe.

      In de hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.

      Hartelijke groet,
      Redactie MAX Vandaag

    Johanna1 says:

    Beste Janny,

    Klein protest, dit recept is niet echt van u. Het is een kleine variatie, aanpassing, aanvulling.
    Maar we maken dit al jaren, met ook, zoals het uitkomt, hier en daar een variatie. Het is een bestaande basis.

    Voor de steak gebruik ik graag imitatie haas.

    Vriendelijke groet,
    Johanna

    leonard says:

    een biefstuk was iets met de longen maar de tweede weet ik niet, zou het graag willen weten.

      MAX Vandaag says:

      Beste Leonard,

      U kunt uiteraard iedere biefstuk gebruiken die u wil, maar Janny van der Heijden maakte in de uitzending gebruik van een stukje Diamanthaas / Jodenhaas van de voorkant van de koe. Daarnaast gebruikte ze een stuk van de Longhaas van de koe.

      In de hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.

      Hartelijke groet,
      Redactie MAX Vandaag

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.