Noedelsalade met biefstuk van Janny
Publicatiedatum: 18 januari 2016
Noedels zijn snelle koolhydraten die het lichaam snel om kan zetten in suikers en dus energie. Noedels gecombineerd met een biefstuk is een ideale maaltijd bijvoorbeeld voor het sporten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram glasnoedels
- 400 gram biefstuk
- olie om te bakken
- zout, peper
- 1 grote rode peper
- 2-3 lente-uitjes
- 1 kleine mango
- 1 bakje cress
- enkele takjes munt
- enkele takjes (Thaise) basilicum
- enkele takjes koriander
- 1 kleine limoen
- 1 volle eetlepel honing
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2-3 eetlepels (droog)geroosterde pinda’s
Bereiding:
Doe de noedels in een grote kom en schenk er kokend water over. Laat ca. 10 minuten staan , laat dan uitlekken en zet opzij.
Dep het vlees droog en bestrijk het met wat olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag (laat hem goed heet worden!) en schroei hierin het vlees dicht. Bak de biefstukken enkele minuten, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid. Kruid met zout en peper. Bak nog kort en neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.
Maak het pepertje schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes van ca. 2 centimeter. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Neem de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze grof. Pers de limoen uit en meng met honing, vis-, sojasaus en sesamolie.
Snijd de biefstukken in dunne plakjes. Meng noedels, dressing, reepjes peper, stukjes lente-ui en kruiden. Voeg plakjes vlees toe en meng opnieuw. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de pinda’s.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De speciale biefstuk naam staat niet in het recept. Zou dit nog een keer gezegd en geschreven kunnen worden.
Max heeft interessante programma’s ga zo door 🙂
Groetjes,
Cobi
Beste Cobi,
U kunt uiteraard iedere biefstuk gebruiken die u wil, maar Janny van der Heijden maakte in de uitzending gebruik van een stukje Diamanthaas / Jodenhaas van de voorkant van de koe. Daarnaast gebruikte ze een stuk van de Longhaas van de koe.
In de hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
Hartelijke groet,
Redactie MAX Vandaag
Graag de namen van beide biefstukken genoemd in het voorwoord.
Bedankt, Ans
Beste Ans,
U kunt uiteraard iedere biefstuk gebruiken die u wil, maar Janny van der Heijden maakte in de uitzending gebruik van een stukje Diamanthaas / Jodenhaas van de voorkant van de koe. Daarnaast gebruikte ze een stuk van de Longhaas van de koe.
In de hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
Hartelijke groet,
Redactie MAX Vandaag
Beste Janny,
Klein protest, dit recept is niet echt van u. Het is een kleine variatie, aanpassing, aanvulling.
Maar we maken dit al jaren, met ook, zoals het uitkomt, hier en daar een variatie. Het is een bestaande basis.
Voor de steak gebruik ik graag imitatie haas.
Vriendelijke groet,
Johanna
een biefstuk was iets met de longen maar de tweede weet ik niet, zou het graag willen weten.
Beste Leonard,
U kunt uiteraard iedere biefstuk gebruiken die u wil, maar Janny van der Heijden maakte in de uitzending gebruik van een stukje Diamanthaas / Jodenhaas van de voorkant van de koe. Daarnaast gebruikte ze een stuk van de Longhaas van de koe.
In de hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
Hartelijke groet,
Redactie MAX Vandaag