Noedels met paksoi en tonijnsteak
Paksoi is een koolsoort, maar wel een zacht koolsoort. Dat wil zeggen dat het snel gaar is en zelfs rauw gegeten kan worden. Het is een knapperige groente die vooral in Aziatische gerechten goed tot zijn recht komt door de fris pittige smaak. Sandra verwerkt de paksoi door noedels en serveert er een tonijnsteak bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram noedels
- zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- 1 theelepel bruine suiker
- scheutje sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 limoen
- 2 middelgrote paksoi
- 2 tonijnsteaks
- peper, zout
- 2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Fruit de knoflook en gember circa 1 minuut. Voeg de suiker, sesamolie en sojasaus toe. Rasp en pers de limoen boven de pan, verwarm kort en zet het vuur uit.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Snijd de paksoi in reepjes en roerbak circa 5 minuten. Giet de noedels af en voeg toe. Schenk de saus over de noedels.
Verhit de grillpan. Bestrijk de tonijn met olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de tonijn 2 minuten per kant.
Verdeel de noedels met paksoi over borden en leg daar een tonijnsteak bovenop. Bestrooi met de sesamzaadjes en besprenkel met wat sesamolie.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waarom wordt er (bijna) nooit vertelt of het zoete of zoute sojasaus is, zo ook nu weer.
Greot Ron