Noedels met gewokte garnalen en paksoi
In dit gerecht is hoisinsaus een van de smaakmakers. Hoisinsaus is een zoete saus gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. De naam Hoi Sin betekent in het Kantonees zeedieren. En dat is opmerkelijk, want in de saus komen geen ‘zeedieren’ voor. De saus wordt het meest gebruikt als smaakmaker bij vleesgerechten. Maar ook bij visgerechten is het een heerlijke toevoeging. Sandra gebruikt het in haar recept met noedels, gewokte garnalen en paksoi.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 125 gram noedels
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- zonnebloemolie
- 200 gram rauwe grote garnalen (schoongemaakt)
- 1 paksoi
- 200 gram sugarsnaps
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels hoisinsaus
Extra nodig:
Wok
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en fruit de ui, knoflook en rode peper circa 2 minuten. Voeg de garnalen toe en wok circa 3 minuten. Halveer de paksoi en snijd in reepjes. Ontdoe de sugarsnaps indien nodig van de draadjes. Voeg het witte gedeelte van de paksoi en de sugarsnaps toe en wok circa 2 minuten mee. Voeg de sesamolie en hoisinsaus toe en warm nog goed door. Voeg de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe en roer alles goed door.
Verdeel de noedels met gewokte garnalen en paksoi over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heb dit recept net gemaakt echt verrukkelijk en zo klaar!!!