Nasi-omeletwrap
Sambal is een bekend ingrediënt in de Indonesische keuken. Het zijn gemalen Spaanse pepers, in Indonesië cabe of lombok genoemd, en zout. Naast de traditionele versie zijn er inmiddels talloze varianten waarin bijvoorbeeld trassie (gefermenteerde garnalen), azijn, gebakken uien of allerlei specerijen aan toe worden gevoegd. Sandra verwerkt de sambal in een nasi-omeletwrap.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 120 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- zonnebloemolie
- 0,5 theelpelel kurkuma
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 0,5 theelepel korianderpoeder
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 125 gram garnalen
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
- 4 eieren
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verspreid de rijst over een bord en laat goed afkoelen.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kurkuma, komijnpoeder, gemberpoeder en korianderpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de prei en paprika toe en bak circa 5 minuten. Voeg de rijst, garnalen, sambal en ketjap manis toe en roerbak circa 2 minuten.
Breek de eieren boven een kom, breng op smaak met peper en zout en kluts ze. Verwarm olie in twee grote koekenpannen en verdeel de geklutste eieren over de twee pannen. Bak de omelet in circa 5 minuten. Laat de omelet op de borden glijden en verdeel de nasi erover. Rol de omelet op tot een wrap.
Tip: garneer eventueel met verse koriander.
Eet smakelijk!