Nasi Koening

Ingrediënten:

De Rijst:

  • Pakje witte rijst
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1 theelepel laos
  • 2 blaadjes daun salam
  • 3 theelepels koenjit

De Sajoor Boontjes:

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el fijngeraspte verse laos (mag ook gember zijn)
  • 2 el santen (ingedikte kokosmelk)
  • 1 tl gula dwaja (eventueel te vervangen door bruine basterdsuiker)
  • 1 flinke tl sambal oelek
  • 500 ml kippenbouillon* (van bouillonblokjes)
  • Arachide-, of zonnebloemolie

Bereiding:

De Rijst:

  • De rijst als normale witte rijst koken. Haal er echter één kopje water uit.
  • In plaats daarvan wordt het kopje kokosmelk met de kruiden er doorheen geroerd en bij de rijst gedaan.

De Sajoor Boontjes:

  • Verwijder de puntige uiteinden van de sperziebonen.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Schil en rasp de laos (of gember).
  • Verhit een ruime koekenpan met olie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht maar niet bruin zijn.
  • Voeg de sambal, geraspte laos en suiker toe en fruit even mee.
  • Voeg dan de kippenbouillon, santen en sperziebonen toe en breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur dan iets zachter en laat de bonen op middelhoog vuur gaar worden en de saus indikken.

(Bron: Eti Lesbiyati)

Geef een reactie