Nasi goreng met Hollandse garnalen
De Hollandse garnaal is als hij gevangen wordt grijs van kleur. Aan boord van het schip wordt hij direct gekookt waardoor hij roodbruin van kleur wordt. Garnalen zijn gezond. Ze bevatten van nature veel belangrijke bouwstoffen zoals visvetzuren en eiwitten. Mounir verwerkt de Hollandse garnalen in de nasi goreng.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- 0,5 witte kool
- 150 gram oesterzwammen
- 150 gram Hollandse garnalen
- scheutje ketjap
- 1 theelepel sambal
- peper, zout
- 0,25 bosje verse koriander
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Pel de ui, snijd in kwarten en vervolgens in ringen. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de wok. Bak de ui en knoflook circa 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de witte kool, verwijder de kern en snijd de witte kool in dunne reepjes. Voeg de kool toe en roerbak circa 6 minuten. Scheur de oesterzwammen, voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de rijst, garnalen, ketjap en sambal toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg eventueel nog wat water toe als de rijst te droog is. Hak de koriander fijn.
Verdeel de nasi over borden en garneer met de koriander. Mocht u geen koriander lusten, dan is peterselie een goed alternatief!
Eet smakelijk!