Duur 12:26
Gepubliceerd op 15 november 2018

Mujadara met spruiten en gebakken kabeljauw

Mujadara is Oosters gerecht. Er zijn verschillende manier van bereiden, maar de basis bestaat doorgaans uit linzen gecombineerd met rijst en groenten. Mounir maakt zijn eigen variant mujadara met bulgur en rijst en serveert er oer-Hollandse spruiten en kabeljauw bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • 100 gram bulgur
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik linzen (a 200 gram)
  • 400 gram spruiten
  • peper, zout
  • 250 gram kabeljauw
  • 2 eetlepels bloem
  • 0,25 bosje peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Pel de uien en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 10 minuten op laag vuur. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en laat circa 2 minuten indikken. Voeg de bulgur toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk net zoveel water in de pan tot de korrels net een centimeter onder staan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat circa 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken. Spoel de linzen af en voeg toe.

Snijd de spruitjes in kwarten. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de spruitjes circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Doe de bloem in een bord en wentel de kabeljauw door de bloem. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar.

Hak de peterselie en voeg toe aan de bulgur. Rasp de citroen boven de bulgur. Pers de helft van de citroen boven de bulgur. Snijd de rest van de citroen in partjes.
Verdeel de bulgur over borden. Verdeel hierover de spruiten en de kabeljauw. Garneer met een partje citroen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Beste Mounir,
    Mijn man keek heel moeilijk, zo van, wat eten we nu weer??
    Dat lust je wel, zei ik nog, met de groeten van Mounir.
    Voorzichtig probeerde hij een hapje, en nog een….. en nog een….
    Nou Mounir, hij heeft zitten smullen hoor en ik ook.
    Bedankt voor dit gerecht, het was heerlijk.
    Groetjes Snipsnap

Bekijk ook

Meer