Duur 02:52
Gepubliceerd op 3 juli 2020

Mueslikoeken van Robèrt van Beckhoven

Deze mueslikoeken zijn niet alleen lekker bij een kop thee, ze zijn ook ideaal om mee te nemen als tussendoortje als u gaat wandelen of fietsen. Robèrt verrijkt de koeken met pompoenpitten, cranberry’s en chocolade. 

Tip: kneed het deeg goed. Door de warmte van de handen wordt de boter nog wat zachter, waardoor de ingrediënten goed hechten. Als het deeg te kruimelig is, kunt u eventueel nog wat extra losgeklopt ei toevoegen.

Ingrediënten (voor 8 tot 10 stuks):

  • 200 gram boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 165 gram patentbloem
  • 165 gram volkorenmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 80 gram melk of pure chocolade, in kleine stukjes
  • 80 gram gekonfijte cranberry’s, gehakt
  • pompoenpitten voor het doorrollen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Meng de boter, de basterdsuiker, het ei en het zout in de kom van de keukenmachine; gebruik hiervoor de bisschop (vlinder) en start rustig op om stuiven te voorkomen.

Zeef de bloem, het volkorenmeel en het bakpoeder. Voeg toe aan de ingrediënten in de kom en kneed alles tot een samenhangend deeg.

Voeg de cranberry’s en chocolade toe en verdeel gelijkmatig door het iets kruimelige deeg. Kneed het met de handen nog eens goed door (zie tip). Vorm een rol van het deeg van ca. 16-20 cm lang.

Strooi de pompoenpitten over de werkbank en rol de deegrol erdoorheen; zorg dat de pitten gelijkmatig over de deegrol verdeeld zijn. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

Snijd de deegrol in 8-10 gelijke plakken van 2 cm breed en leg de koeken op de bakplaat. Druk ze met de hand plat tot ca. 1½ cm dikte; zorg voor een tussenruimte van ca. 2 cm.

Bak de mueslikoeken in het midden van de oven, ca. 20 minuten. Let op: de koeken worden pas hard bij het afkoelen.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer