Duur 12:53
Gepubliceerd op 12 oktober 2017

Mozzarella-pesto-tomatensoep

Tomatenpuree zit over het algemeen in een klein blikje of tube. Dat is niet voor niets, want u heeft er niet veel van nodig. De puree wordt verkregen uit fijngemaakte tomaten. De puree is een goede smaakmaker in soepen, stoofgerechten en sauzen. Sandra gebruikt het als smaakmaker in haar mozzarella-pesto tomatensoep. Ze maakt er overheerlijke ciabatta’s met pesto en mozzarella bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten (a 400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 kleine afbak ciabatta’s
  • 1 mozzarellabol
  • bosje verse basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Extra nodig:

Staafmixer met bakje, bakplaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de tomaten in vieren. Verspreid ze met de knoflooktenen in schil over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster circa 20 minuten in de oven.

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de geroosterde tomaten en tomatenpuree toe en verwarm circa 1 minuut mee. Knijp de helft van de knoflook uit de schil en voeg samen met de gepelde tomaten toe. Schenk het water in de pan, voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel circa 10 minuten koken met de deksel pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een romig geheel. Breng op smaak met versgemalen peper.

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 1 minuut. Pureer in het bakje van de staafmixer de pijnboompitten, verse basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en de andere helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ciabatta in en lepel in de inkepingen wat zelfgemaakte pesto en leg er een stukje mozzarella op. Bak in circa 5 minuten in de oven.

Verdeel de soep over kommen en garneer met verse basilicum. Serveer met de ciabatta.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Nuijs says:

    Dit is geen mozzarella-pesto-tomatensoep maar gewoon tomatensoep omdat de mozarella en de pesto niet in de soep gaan.

    Overigens best wel opvallende verschillen tussen de bovenstaande beschrijving van de bereiding en het filmpje.
    Apart.

    Tomaten op een bakplaat in een warme oven plaatsen is geen roosteren. Dat zie je ook als Sandra deze tomaten uit de oven haalt; er zit nauwelijks kleur van het roosteren op.

    Overigens is het best wel overdreven om èn tomatenpuree èn gepelde tomaten uit blik èn verrse tomaten in dit recept te verwerken. Laat de verse tomaten rustig weg die proef je toch nauwelijks door de overige ingrediënten en dan past de hoeveelheid ook nog beter voor 2 personen.

Bekijk ook

Meer