Moussaka met zoete aardappel
Het hoofdbestanddeel van moussaka is aubergine. De moussaka wordt vaak gegeten met gehakt, aardappel en overgoten met bechamelsaus. Maar Sandra maakt hem met zoete aardappel en serveert er ricotta in plaats van de bechamelsaus bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 200 gram rundergehakt
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- peper, zout
- 1 aubergine
- 100 gram ricotta
- 1 ei
- 30 gram jonge geraspte kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de zoete aardappel en kook in hun geheel circa 10 minuten.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout en laat circa 10 minuten sudderen.
Verhit de grillpan. Snijd de aubergine in lange plakken. Bestrijk met olie en bestrooi met peper en zout. Gril de aubergine in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Giet de zoete aardappel af en snijd in plakjes.
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de zoete aardappelplakken over de bodem van de schaal. Schenk hierover de saus en verdeel hierop de gegrilde aubergineplakken. Verdeel hierover de andere helft van de zoete aardappelplakken. Meng in een kom de ricotta met het ei en de geraspte kaas en verdeel dit mengsel over de zoete aardappelplakken. Bak de moussaka in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Zojuist deze moussaka gemaakt… heerlijk
Geen last gehad van de problemen hieronder? Ik hoor graag je tips
Gisteren gemaakt, smaak was wel goed .Echter de dikke zoete aardappel was na 20 min voorkoken nog niet gaar, en aan de buitenkant papperig.
Volgende keer neen ik Hollandse aardapels
De aardappels bleven hard zelfs na langere oventijd.
Ook was de Mousaka bij mij erg nat. Hoe op te lossen?
De ricotta saus was te weinig voor de bovenlaag mee te bedekken.
De smaken waren wel erg lekker!