Mosselen en witte bonen uit de oven
Er wordt al ruim 150 jaar in de Nederlandse wateren gevist op mosselen. De mosselen die wij eten zijn de gekweekte mosselen. De grootste kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee. Het mosselseizoen begint doorgaans in juli met de nieuwe oogst en loopt door tot april van het volgende jaar. Mounir bereidt de mosselen niet op traditionele wijze, maar bakt ze met witte bonen in de oven.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 wortel
- 2 bleekselderijstengels
- 1 venkel
- 2 laurierblaadjes
- 1 blik witte bonen (a 400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
- 250 gram gekookt mosselvlees
- peper, zout
- boerenbrood
Extra nodig:
- ovenschaal voor 2 personen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 2 minuten.
Schil de wortel en maak de bleekselderij schoon. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Voeg de gesneden groente, de tomatenpuree en de laurierblaadjes toe en bak circa 10 minuten. Spoel de bonen goed uit onder de kraan en laat uitlekken. Voeg de tomatenblokjes, mosselen en bonen toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel alles over een ingevette ovenschaal en bak circa 15 minuten.
Serveer met het brood.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Geachte lezer,
Als ik het lijstje met ingredieneten bkijk en de bereidingswijze, dan mis ik de tomaten puree en de hoeveelheid daarvan.
Ik hoor wel van u terug.
Vrgr
Martin D
er staat “1 eetlepel tomatenpuree” (dat is precies zo’n klein blikje)
ik vind het een leuk recept, maar wij houden niet van mosselen, dus ga ik het proberen met gerookte kipfilet in stukjes