Moorkop van Rodney Potters
Publicatiedatum: 7 maart 2017
Rodney Potters werkt al 20 jaar bij banketbakkerij van Beek & Specker, een van de oudste en bekendste banketbakkers in Rotterdam. Een van hun specialiteiten is de moorkop. Speciaal voor de cast van de voorstelling De Marathon maakt Rodney in Tijd voor MAX deze overheerlijk moorkop.
Ingrediënten (voor 8 stuks):
- 200 gram melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem (gezeefd)
- 200 gram eieren
- 200 gram pure chocolade
- 1 liter gezoete slagroom
- snufje zout
Bereidingswijze:
Doe de melk met de boter samen in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur als het kookt en voeg de gezeefde bloem toe. Blijf roeren tot er een gladde bal ontstaat.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm tot de bal los van de pan komt. Dit is het garen van het beslag. Wanneer het beslag los is, en dus gaar, kan langzaam in kleine beetjes het ei toegevoegd worden.
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Smeer een bakplaat n met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg in een spuitzak en spuit er 8 bollen van. Bak ongeveer 25 minuten op 240 graden. Laat de soezen afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie en dompel de soezen in de chocolade. Zet vervolgens terug in de koelkast om te laten drogen.
Klop de slagroom bijna stijf. Als de soezen droog zijn snijd ze dan met een scherp kartelmes doormidden en vul met de slagroom.
(Bron: Rodney Potters/Banketbakkerij van Beek & Specker)