Naar cookieinstellingen
Moederdagslof

Moederdagslof van Robèrt van Beckhoven

Deze Moederdagslof wordt extra feestelijk als u de slof bakt in een hartvorm. Maar zelfs in een gewone sloffenvorm, is hij niet te versmaden. Decoreer met aardbeien, frambozen of ander fruit. Maak af met nog een toefje slagroom of wat poedersuiker. 

Op zoek naar nog meer bakinspiratie voor Moederdag? Kijk dan op de site van Heel Holland Bakt!

Ingrediënten:

Van de sloffenbodem:

  • 208 gram Zeeuwse bloem
  • 140 gram patentbloem
  • 1 ei
  • 225 gram boter
  • 190 gram basterdsuiker
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 11 gram bakpoeder
  • 2 gram koolzuur
  • 0.25 theelepel zout
  • 150 gram amandelspijs

Van de banketbakkersroom:

  • 2 vanillestokjes
  • 600 milliliter melk
  • 60 gram custard poeder
  • 60 gram suiker
  • 200 milliliter slagroom

Decoratie:

  • Aardbeien, frambozen, blauwe bessen en poedersuiker

Bereidingswijze:

Van het deeg: 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Zeef de bloem en klop het ei los. Doe de boter, suiker, de helft van het ei, citroenrasp, beide soorten bloem, bakpoeder, koolzuur en zout in een kom en meng dit tot een samenhangend deeg. Als u geen koolzuur heeft, kunt u het vervangen door baking soda.
  • Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dikte en steek er met de sloffenring de vorm uit. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de amandelspijs soepel met de andere helft van het ei. Doe in een spuitzak. Verdeel de amandelspijs netjes over de bodem en houd circa 1,5 centimeter van de rand vrij.
  • Bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de sloffenring direct en laat afkoelen.

Van de banketbakkersroom:

  • Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit. Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
  • Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur. Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.Schenk dan alle melk er door, roer door en schenk alles terug in de pan. Laat op laag vuur even koken en indikken. Schenk op een schaal en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom op. Meet 200 milliliter af van de banketbakkersroom. Doe in een spuitzak. Vouw 400 milliliter banketbakkersroom door de opgeklopte slagroom voor Zwitserse room.

(Bron: Heel Holland Bakt. Foto ter illustratie: Heel Holland Bakt)

Geef een reactie

Reactie

    Anuschka says:

    Beste Robert,
    Tijdens het lezen van dit recept kwam ik 2 gram koolzuur tegen en vroeg mij dus af of dit klopt, koolzuur moet volgens mij dan koolzuur poeder (baksoda) zijn klopt dit?
    Het lijkt mij een erg lekker recept en ga het snel uitproberen.
    Groetjes Anuschka

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.