Miso tofu en squash en beansica van Rob Baris

Ingrediënten:

Voor de miso tofu:

  • 1/3 kop misopasta
  • een blok tofu
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels sojamelk
  • 1 theelepel gember
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels sesamolie
  • sesamzaad

Voor de squash en beansica:

  • 1 kop zwarte bonen (ongekookt)
  • 1 kop bruine rijst
  • 1 pompoen
  • avocado
  • olijfolie
  • laurierblaadje
  • knoflook
  • hete saus en zout naar smaak

Bereiding:

Van de miso tofu:

Doe alle ingrediënten in een potje en blend ze tot moes.

Vet de bakplaat in, snijd de tofu in plakken. Leg de plakken op de plaat en doe de helft van de saus eroverheen. Bak 10 minuten in de oven op 180 graden.

Draai de plakken voorzichtig om en doe de rest van de saus eroverheen. Besprenkel de tofu met sesamzaadjes.

Van de squash en beansica:

Week de bonen en maak de pompoen schoon. Doe de pompoen 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden om te garen.

Kook de bonen met de laurier en knoflook in 30 minuten gaar. Kook vervolgens de rijst en snijd de avocado.

Leg de bonen, pompoen, rijst en avocado op een bord: eet smakelijk.

(Bron: Rob Baris)

Geef een reactie