Naar cookieinstellingen
rutger

Mini quiches van Rutger van den Broek

Deze mini quiches zijn heerlijk voor bij de borrel of als onderdeel van een high tea. U kunt ze goed van tevoren bakken en voor het serveren nog even opwarmen. Rutger maakt een variant met kalfsgehakt en paddenstoelen, kip en pesto en garnalen en rode paprika.

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 milliliter slagroom
  • zout en peper

Voor de vulling kalfsgehakt en paddenstoelen:

  • 200 gram kalfsgehakt
  • olijfolie
  • 100 gram (bos)paddenstoelen
  • 15 gram geraspte belegen kaas

Voor de vulling kip en pesto:

  • 250 gram kippendijfilet
  • olijfolie
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte
  • 3 eetlepels pesto
  • 20 gram pijnboompitten

Voor de vulling garnalen en rode paprika:

  • 1 rode ui
  • 1 – 2 tenen knoflook
  • 24 gekookte en gepelde garnalen (ongeveer 150 gram)
  • 1/4 theelepel chilipeper
  • 1 theelepel fijne mosterd

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op  200 graden. Vet een cupcakebakblik voor 12 stuks in met boter.

Steek of snijd cirkels uit het bladerdeel die de cupcakevormpjes aan de binnenkant tot halverwege de hoogte bedekken.

Van het kalfsgehakt met paddenstoelen vulling:

Bak het kalfsgehakt rul in een scheutje olijfolie. Snijd de (bos)paddenstoelen in plakjes. Voeg toe aan het gehakt en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de vormpjes en strooi de geraspte kaas erover.

Van de kip en pesto vulling:

Snijd de dijfilet in stukjes. Bak ze in een beetje olijfolie een minuut of 10 aan. Snijd het witte gedeelte van de prei fijn. Voeg na een minuut of 5 toe aan de kip en bak mee. Laat het kip/prei-mengsel wat afkoelen en roer er dan de pesto doorheen. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de vormpjes. Bestrooi met de pijnboompitten.

Van de garnalen met rode paprika vulling:

Snipper de ui, snijd de rode paprika in stukjes en hak de tenen knoflook fijn. Bak de ui, paprika en knoflook met een scheutje olijfolie enkele minuten in een koekenpan. Laat afkoelen en verdeel over de vormpjes. Verdeel de garnalen over de vormpjes.

Let op: roer voor deze vulling door het roommengsel wat over de quiches gaat, de theelepel chilipoeder en de theelepel fijne mosterd.

Van de vulling die over de quiches gaat:

Vul de deegbakjes met een vulling naar keuze. Klop het ei los met de slagroom en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet in elk vormpje 1 eetlepel van het roommengsel. Bak de quiches in 25 tot 35 minuten gaar. Haal de quiches uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze (lauw)warm of koud.

(Bron: Rutger van den Broek)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.