Mini hamburgers en thee van Janny van der Heijden
Publicatiedatum: 31 oktober 2018
Janny ging afgelopen week de schoolbanken weer in en kreeg een lesje in thee op de School of Tea. Ze is veel over thee te weten gekomen, vooral dat de smaak van zoveel factoren afhankelijk is. In Tijd voor MAX maakt ze mini hamburgers met pittige tomaten-paprikapesto en thee. Gebruik een goede kwaliteit groene theeblaadjes en vijzel die tot poeder. Gebruik slechts een mespunt bij de bereiding van de hamburgers.
Ingrediënten:
- 8 minibroodjes
- slablaadjes
- mayonaise
- 500 gram tartaar
- zout, chilipeper
- mespunt fijngewreven groene thee
- mespunt oregano
Voor de pesto:
- 100 gram half – zongedroogde tomaatjes
- 1 gegrilde rode paprika(zonder velletje)
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- mespunt pul biber of gerookt parikapoeder
- eventueel 1 druppel tabasco
- olijfolie
Bereidingswijze:
Maak de tartaar aan met zout, chilipeper de groene thee en oregano. Verdeel in 8 bolletjes. Leg deze tot gebruik afgedekt in de koeling.
Maak de pesto door de tomaatjes met de in stukken verdeelde paprika, de geraspte kaas en kruiden (en eventueel tabasco) kort te pureren in een blender. Schenk er terwijl de machine draait zoveel olijfolie bij tot een smeuïge pesto is verkregen.
Snijd de broodjes open en grill het snijvlak eventueel. Grill de hamburgers.
Bestrijk de broodjes eventueel met wat mayonaise leg een blaadje sla op het onderste deel en hierop de hamburger. Schep op elke hamburger een lepeltje pesto en dek af met de andere helft van de broodjes. Steek er eventueel een satéprikker door.
Serveer er een Ceylonthee bij.
(Bron: Janny van der Heijden)