Naar cookieinstellingen
Chocoladeburger

Mini-chocoladeburgers van Robèrt van Beckhoven

In het kader van niets is wat het lijkt, kunt u iemand met deze mini-burgers goed voor de gek houden. Het lijken net echte hamburgers, maar we een hap neemt ervaart een zoete verrassing. Robèrt maat de ‘broodjes’ van lepelbiscuit. De ‘sla’ maakt hij van marsepein en gebruik little gem om een nerf afdrukt in de marsepein te krijgen. Bij de burgers serveert Robèrt friet van fruit.

Ingrediënten:

Voor het lepelbiscuit:

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 120 gram eidooier
  • 10 gram custardpoeder, gezeefd
  • 105 gram patentbloem, gezeefd

Voor de friet:

  • peren
  • port of sherry
  • suiker
  • specerijen als vanille, steranijs en kaneel

Voor de ‘burgers’:

  • 250 gram slagroom
  • 250 gram pure chocolade in stukjes

Voor de garnituur:

  • marsepein
  • sesamzaadjes
  • groene kleurstof
  • mango
  • frambozenconfiture

Extra nodig:

  • frietsnijder
  • spuitzak met glad spuitmondje
  • bakpapier of siliconenmatje
  • stekertjes van ongeveer 1 centimeter doorsnee

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.

Van de friet:

Schil de peren, verwijder het klokhuis en spoel goed af onder de kraan. Snijd vervolgens met een frietsnijder in dikke frieten. Doe de perenfriet in een pan en giet er zoveel port of sherry bij dat ze helemaal onder staan. Doe er naar smaak een schep suiker bij en breng op smaak met de specerijen als vanille, steranijs en/of kaneel. Doe de deksel op de pan en pocheer de perenfrietes in een paar minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Van het lepelbiscuit:

Klop de eiwitten los en luchtig in een keukenmachine. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Klop de eidooiers los en spatel met de hand in één keer door de opgeklopte eiwitten. Meng de bloem en het custardpoeder en spatel in één keer door de eieren tot een homogeen beslag.

Van de ‘burgers’:

Doe het beslag in de spuitzak en spuit doppen van 6-7 centimeter doorsnee op een bakplaat bekleed met bakpapier of siliconenmatje. Bestrooi de helft van de doppen met sesamzaadjes. Bak de biscuitbroodjes in ongeveer 15 minuten op 170 graden gaar en laat afkoelen.

Doe voor de ‘burgers’ de gehakte chocolade in een kom. Breng de slagroom aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet de hete room op de gehakte chocolade. Laat weven smelten en roer goed door voor een gladde ganache. Laat afkoelen en iets opstijven.

Breng voor de ‘slablaadjes’ marsepein op kleur met groene kleurstof. Rol de marsepein zo dun mogelijk uit en steek of snijd er rondjes uit van 5-6 centimeter doorsnee. Druk de rondjes marsepein in een blaadje little gem voor het reliëf van een slablaadje.

Schil de mango en snijd in dunnen plakken. Snijd de plakken in vierkantjes die ongeveer net zo groot zijn als de biscuitbroodjes en druk er met een klein stekertje her en der gaatjes uit voor het effect van een plak gatenkaas. Neem ook de randjes mee voor het mooiste effect.

Begin met het opbouwen van de burgers. Beleg de onderkantjes van de biscuitbroodjes met marsepeinen slablaadjes. Klop de ganache weer een beetje op en doe in een spuitzak. Spuit hiermee burgertjes op de slablaadjes. Beleg met plakjes mango, een dolt frambozenconfiture en dek af met de bovenkant van de biscuitbroodjes.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: )

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.