Naar cookieinstellingen

Minestronesoep met spinazie-pesto van Janny

Na alle feestdagen  trekken we letterlijk en figuurlijk de broekriem weer even aan. Daarom maakt Janny van der Heijden een overheerlijke minestronesoep boordevol vitamines en mineralen.

Ingrediënten:

Voor de minestronesoep:

  • 1 aubergine
  • 1 oranje of gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 3 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 1-2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • evt. verse tijm en rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter tomatensap
  • 1 blikje kerstomaten of tomatenblokjes op sap
  • ongeveer 200 gram gare cannellini of andere witte bonen

Voor de spinazie-pesto:

  • 100 gram spinazie
  • 50 gram walnoten
  • 40 gram geraspte oude Goudse
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 deciliter extra vierge olijfolie
  • vers gemalen peper

Bereiding:

Van de ministronesoep:

Maak alle groente schoon. Snijd de aubergine en courgette in blokjes, de paprika in reepjes en de ui en prei in ringen. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin uisnippers en blokjes aubergine.  Voeg dan paprika, prei en courgette toe en kruid met zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak. Schenk het tomatensap in de pan en voeg laurierblaadjes en eventueel tijm en rozemarijn toe. Schenk de inhoud van het blikje in de pan en laat de groente in de soep beetgaar koken. Laat de laatste paar minuten de bonen meewarmen.

Serveer de soep met wat basilicumblaadjes en kaas of met een flinke  lepel spinazie-pesto.

Van de spinazie-pesto:

Was de spinazie, laat uitlekken en breek grote of harde steeltjes van de blaadjes. Hak de walnoten grof en doe ze met de spinazie in de mengkom van een keukenmachine of foodprocessor. Voeg de geraspte kaas toe en pers het teentje knoflook hierboven uit. Schakel de machine in en draai onder toevoeging van de olijfolie alles tot een egaal geheel. Proef of nog peper moet worden toegevoegd.

Geef een reactie

Reacties (11)

    Rita K. says:

    Klinkt fantastisch! Ga ik snel maken!!

    Annemarie Louisa says:

    Vind Janny een prachtige, aardige vrouw, met veel kennis van zaken.
    Wat ik wonderlijk vind is dat ze haar haar niet opsteekt bij het bereiden van het lekkers wat ze klaar maakt.
    Valt me ook op bij ‘Heel Holland Bakt’ (de kandidaten)…

      RABE says:

      Je hebt zeker nog nooit naar 24 Kitchen gekeken??

      Losse haren, lange nagels en sieraden.

      Dus het losse haar van Janny . . . . je hebt wel een beetje gelijk.

    moeder says:

    Deze soep ga ik beslist maken !!

    myriam says:

    Mooien gezond recept maar voor hoeveel personen is dat bedoeld?

      RABE says:

      Ligt aan de maat van de soepkommen.

      Komen er extra mensen eten dan even een stokbroodje bakken.

    Irene Gerritsen says:

    Ook in de studio rook het heerlijk 😉 Ik ga het zeker een keertje maken.

    Wat ik jammer vind is dat de website van tijd voor Max niet meer apart te bekijken is 🙁

    winkel28 says:

    Jan W.

    Lijkt mij een lekker recept van Janny van der Heijden.
    In een recept dat ik van Italiaanse vrienden kreeg staat dat je een stuk gerookt spek moet laten meetrekken.
    Dit geeft een bijzonder lekkere smaak aan de soep. Alhoewel, smaken verschillen. Een keertje proberen zou ik zeggen.

    mariette says:

    En waar in de bereiding is de bleekselderij gebleven?
    Er wordt gesproken over ui en prei in RINGEN en later over GESNiPPERDE ui. Hoe zit dat?

    hendriks37 says:

    Ik zou het recept graag uit willen printen, maar dan ook echt alleen het recept Maakt het in de keuken voor mij een stuk eenvoudiger!

      mariette says:

      Selecteer het recept en print de selectie.
      De soep is heerlijk, maar de hoeveelheid is voor een weeshuis! Ik heb er een paar blokjes bouillon bij gegooid en een handjevol macaroni ( het is toch een Italiaanse soep). Ik ga de rest invriezen en bij ontdooien wat aanlengen want de soep is wel zeer goed gevuld.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.