minestrone

Minestrone van Janny van der Heijden

In Italië heeft elke familie wel een eigen variant op de minestrone soep. Voeg afhankelijk van het seizoen en wat voorhanden is meer of minder groente toe. De pasta of witte bonen kunnen bijvoorbeeld ook vervangen worden door stukjes aardappel. Voor vleesliefhebbers kunnen  spekjes of gehaktballetjes worden toegevoegd.

Ingrediënten:

  • 1 liter tomatensap
  • evt. 1-2 theelepels kruidenbouillonpoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • eventueel 1 teen knoflook
  • 1-2 courgettes (afhankelijk van grootte)
  • enkele stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 150-200 gram snij- of sperziebonen
  • 100 gram kers-tomaten
  • 150 gram gare witte bonen
  • 75 gram macaroni gekookt
  • enkele blaadjes salie
  • pesto
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

Breng het tomatensap langzaam aan de kook met de kruiden en eventueel wat bouillonpoeder. Snijd intussen de groente kleinen pel de teen knoflook. Hak de knoflook klein. Voeg de stukken courgette, bleekselderij, paprika en stukken snij- of sperzieboon toe en kook beetgaar. Halveer de kerstomaten en voeg de stukken met de witte bonen en  gare macaroni toe en warm goed door. Serveer de soep met pesto en geraspte kaas.

Appel havermout crumble (per persoon):

  • 1 appel
  • kaneel
  • eventueel enkele rozijnen
  • 1 opgehoopte eetlepel havermout
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1 eetlepel (met kop) boter
  • 1 eetlepel rietsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Meng met kaneel en eventueel de rozijnen en verdeel dit over een ovenschaaltje voor 1 persoon. Meng in een kom havermout bloem boter en suiker tot een kruimelig geheel. Doe dat met de vingertoppen of een vork. Verdeel het kruim over de appel en schuif voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

appel crumbel

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

    Elvisfan1 says:

    Leuk weer recept voor 2.50 PP maar dan moet je niet alleen zijn dan ben je het dubbele kwijt En de ingrediënten kun je vaak niet kopen voor 1 persoon.