Duur 12:44
Gepubliceerd op 7 februari 2018

Minestrone

Een minestrone soep is een typisch Italiaans gerecht. Letterlijk vertaald betekent minestrone grote soep, het komt af van minestra wat soep betekent. Een echt recept van de minstrone is er niet aangezien u er eindeloos mee kunt variëren. Sandra maakt haar versie van minestrone met spekblokjes en palmkool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kruimige aardappel
  • olijfolie
  • 100 gram spekblokjes
  • 1,2 liter water
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • 75 gram macaroni
  • 200 gram cavolo nero (palmkool)
  • 1 blikje witte bonen (a 200 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • peper, zout
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Schil de wortel en bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de ui, wortel, bleekselderij en spekblokjes circa 5 minuten. Voeg het water toe en verkruimel er de bouillonblokjes boven. Schil de aardappel, snijd in tweeën en voeg toe. Voeg de pasta en cavolo nero toe en laat circa 12 minuten koken. Haal de aardappelstukjes uit de soep en brak ze met een vork. Voeg de geprakte aardappel toe. Spoel de bonen goed uit en voeg samen met de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en laat nog circa 2 minuten op zacht vuur koken.

Verdeel de minestrone over soepborden en rasp er de kaas over. Bedruppel met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Reacties (3)

    Binie says:

    We hebben dit recept vandaag gehad!
    Iets meer water toegevoegd…
    1,8 liter…
    Het was heerlijk!!!

    Rinaw says:

    Was een heerlijk en smaakvolle soep Sandra

    Sonjas says:

    Vandaag deze soep gemaakt en ik ga hem vaker maken. Heerlijk!😋

Bekijk ook

Meer